Arsyjet se pse bebi juaj gërvisht fytyrën

Është normale që bebi juaj të gërvish fytyrën e tij dhe është normale, ju si prindër, të shqetësoheni.

Një numër arsyjesh se pse bebet gërvishin fytyrën janë:

Kanë lëkurë të thatë: Lëkura e thatë, e kruar është një nga arsyet më të mëdha që bebet të gërvishtin fytyrën.

Refleksi i parë: Bebet janë të ndjeshme ndaj dritës dhe tingujve.

Eksplorojnë fytyrën e tyre: Kur foshnja është brenda barkut të nënës, nuk ka shumë hapësirë ​​për të lëvizur ose eksploruar. Por, tani ata fillojnë të eksplorojnë pjesët e trupit të tyre.

Arsyje emocionale: Kur bebi ndihet i shqetësuar ose i pakënaqur, ka më shumë të ngjarë të lëkundë krahët dhe këmbët. Si rezultat, mund të përfundojë duke gërvishur fytyrën./GazetaShneta/

Share With:112 Views