Nëna i dhuroi mitrën, 30-vjeçarja mbetet shtatzënë: Është shumë surreale

Gruaja e parë australiane që iu nënshtrua transplantit të mitrës, Kirsty Bryant, mbeti shtatzënë vetëm disa javë pas operacionit.

Coffs Harbour mum Kirsty Bryant becomes first Australian to undergo uterus  transplant - ABC News

Në janar, 30-vjeçarja nga Coffs Harbour mori një mitër të dhuruar nga nëna e saj , 54-vjeçarja Michelle Hayton dhe tani është shtatë javë shtatzënë.

“Është shumë surreale, është një ndjenjë e mrekullueshme. U emocionova shumë kur e mora vesh. Është kaq e mrekullueshme që trupi im mund ta bëjë këtë dhe që mamaja ime më ka bërë këtë dhuratë. Ajo është gjithashtu shumë e emocionuar dhe mezi pret të mirëpresë një nip tjetër në familje – ajo është mbi hënë” tha Kirsty, tashmë nënë e një vajze tjetër

Australia's first uterus transplant completed, patient falls pregnant

Kirsty Bryant kishte aplikuar që të mund t’i nënshtrohej kësaj procedure pasi humbi organin pas një histerektomie që ishte e nevojshme për t’i shpëtuar jetën.

Procedura urgjente ishte kryer pas një hemorragjie që ishte konstatuar pas lindjes së Violetës. Megjithatë, 30-vjeçarja donte të zgjeronte familjen e saj dhe gjashtë muaj pas lindjes filloi të merrte në konsideratë se cilat alternativa kishte.

Në atë moment ajo mësoi për një provë klinike që po zhvillohej në Spitalin Mbretëror për Gratë dhe kështu vendosi të fliste me nënën e saj, e cila nuk hezitoi kur kuptoi se mund ta ndihmonte.

Të dy iu nënshtruan mbi 16 orë operacionesh, ku përfshiheshin mbi 20 profesionistë. Pas transplantimit të suksesshëm të mitrës, në Australi u kryen edhe dy procedura të tjera. Gjinekologia Rebecca Deans tha se ky është një lajm shumë inkurajues.

“Ai mbërriti më herët nga sa prisnim. Është transferimi i parë i embrionit, ndaj jemi të befasuar dhe të emocionuar,” tha ajo.

“Ne të gjithë po kryqëzojmë gishtat çdo javë që gjërat mund të përparojnë për mirë dhe shanset për abort fillojnë të ulen. Na është dashur ta monitorojmë atë shumë nga afër dhe ajo nuk ka pasur absolutisht asnjë shenjë refuzimi, kështu që ajo ka qenë me të vërtetë me fat në atë lidhje”.

Share With:
Translate »
91 Views