Banjë e parë e bebit tuaj, ja çfarë duhet të bëni pasi të keni lindur fëmijën tuaj

Banjë e parë në rutinën e foshnjës është diçka që mund të filloni menjëherë pasi të lindni fëmijën tuaj.

Disa pediatër rekomandojnë shtyrjen e banjës së parë të një fëmije, për disa ditë. Kjo është për shkak se pas lindjes, foshnja juaj është e mbuluar me ‘vernix’, e cila është një substancë dylli në lëkurë që mbron fëmijën nga mikrobet e mjedisit shkruan Healthline transmeton Gazeta Shneta.

Nëse keni një lindje në spital, infermierët ose stafi i spitalit do të pastrojnë lëngun amniotik dhe gjakun pas lindjes së fëmijës tuaj. Por ka të ngjarë të keni mundësinë t’i thoni atyre që të lënë vernix të tepërt nëse dëshironi ta pastroni më pas vetëm.

Sapo ta sillni fëmijën tuaj në shtëpi, ju mund t’u jepni atyre një banjë. Ju mund të pastroni kokën, trupin dhe zonën rreth pelenave. Kjo është mënyra më e sigurt për të larë fëmijën tuaj derisa kordoni i tyre i kërthizës të mos bie.

Pasi kordoni të ketë rënë vetë, mund të filloni të lani fëmijën tuaj duke zhytur trupin e tij në një banjë të cekët.

Lista me gjërave të nevojshme do ishe dukur kështu:

-Gjëra për mbushje në sipërfaqe të forta, siç është një batanije ose një peshqir;

-tas me ujë të ngrohtë, jo të nxehtë;

-sapun i butë për fëmijë;

-pelenë e pastër;

-peshqir për fëmijë;

Share With:372 Views