Çfarë do të thotë të jesh një nënë?

Roli i nënës renditet profesioni me i vjetër.Një nënë është përcaktuar si prind femër…(kanë butësinë dhe dashurinë). Megjithëse shumë gra janë në gjendje të mbajnë fëmijët,  jo të gjitha praktikojnë amësinë.  Përpara se të pranoje amësinë, një grua duhet të jetë e mirinformuar  dhe e përgatitur. 

cfare do te thote, te jesh neneVetëflijim

Një nënë duhet të jetë e gatshme të sakrifikojë dëshirat e saj për të siguruar  nevojat e fëmijës. Jo vetëm nevojat  fizike siç është ushqimi, rrobat dhe  strehimin por edhe nevojat  emocionale gjithashtu.   Një nënë duhet të dëgjojë  fëmijën, të kalojë kohë duke  u marrë me aktivitete të ndryshme së bashku dhe  duke qenë të gatshme për tu përgjigjur për çdo lloj pyetjeje që ai/ajo mund të ketë.  Këto ide mund të tingëllojnë të qarta dhe madje pak elementare  për disa por shumë nëna  e kanë me mungesë ketë tipar  të karakterit  dhe  vendosin të zgjedhin  për t’i ndjekur pas  përpjekje  egoiste.  Në fund të fundit  fëmijët  që ndihen  të lënë mënjanë do të shikojnë të tjerët  dhe do të  shkojnë  te tjerët  për të përmbushur  boshllëkun në jetën e tyre.
 
Dashuri pa kushte 
Fëmijët  do të sillen keq dhe do të bëjnë gabime,   pa marrë parasysh se sa “perfekt’ mund të duken. Roli i nënës  është  të japë dashuri pa kushte  dhe të ofrojë  butësi dhe  dhembshuri.  Një nënë që tregon vetëm dashuri fëmijës së  saj kur ajo  sillet  ashtu siç është përcaktuar  rreziku i standardeve për të provokuar  zemërim, hidhërim dhe ndoshta  rebelim. Një nënë mund të përfitojë  duke reflektuar  mbi  papërsosmërinë  dhe  incident duke kujtuar se si të marrin një buzëqeshje  të ngrohtë dhe më të rëndësishme… faljen.
 
Disiplina dhe trajnimi 
Disipline do të thotë trajnim  korrigjon ose përsos aftësinë mendore ose karakterin moral. Për të qenë më efektive  me korrigjimin e sjelljes së gabuar, ju  duhet të jeni  në përputhje  dhe më të fortë. Asnjë fëmije nuk i pëlqen  disiplina, megjithatë ky trajnim (nëse zbatohet siç duhet) do të mbajë  në fushat e tjera  të jetës e fëmijës suaj. Përgjegjësia e nënës  është të ndihmojë të ndërtojë formën dhe  natyrën e karakterit të fëmijës.  Të kesh karakter të mirë dhe një moral të mirë, do ta ndihmojë fëmijën  për  të shmangur  shumë probleme kur ai të rritet dhe të maturohet. 

 

Share With:
Translate »
2571 Views