Çfarë duhet të dini për variantin Delta nëse jeni shatzënë?

Varianti Delta po mbizotëron në të gjithë botën dhe ekspertët shëndetësorë në disa vende po alarmojnë mbi ndikimin e tij tek gratë shtatzëna.

Një shqetësim është se rreziku mund të jetë edhe më i lartë me llojin Delta, i cili është provuar të jetë më transmetues dhe mund të shkaktojë sëmundje më të rënda në krahasim me variantet e mëparshme të virusit.

Ja çfarë duhet të dini:

A është Delta më i rrezikshëm nëse jeni shtatzënë?

Varianti Delta është më transmetues dhe mund të shkaktojë sëmundje më të rënda për të gjithë, përfshirë gratë shtatzëna.

Të dhënat e fundit treguan se numri i grave shtatzëna që janë shtruar në spital me Covid-19 po rritet në Mbretërinë e Bashkuar për shkak të llojit Delta.

“Krahasuar me virusin origjinal Covid, variantet e reja (alfa dhe më pas delta) shkaktuan sëmundje më të rënda në gratë shtatzëna,” tha Andrew Shennan, profesor në King’s College London.

Sidoqoftë, grupi tha se ndërsa rritja e shtrimeve në spital ishte në përputhje me rritjen aktuale të pranimeve në spitale Covid-19 në popullatën e përgjithshme të MB, të dhënat nxjerrin në pah një rritje në mesin e grave shtatzëna që kanë nevojë për kujdes për simptomat akute.

Po në lidhje me rreziqet për foshnjën?

Studimet e mëparshme kanë treguar se infeksioni Covid-19 ngre rrezikun e rezultateve negative për nënën dhe foshnjën. Këto rreziqe përfshijnë preeklampsinë, infeksionet, pranimin në njësitë e kujdesit intensiv në spital dhe madje edhe vdekjen.

Të dhënat e reja të mbledhura nga UKOSS treguan se një në pesë gra të shtruara në spital me simptoma serioze të Covid-19 vazhduan të lindnin para kohe dhe gjasat e lindjes me metodë cezariane u dyfishuan.

Po në lidhje me foshnjet që ushqehen me gji?

OBSH ka rekomanduar që gratë që ushqejnë me gji duhet të vaksinohen dhe nuk duhet të ndalojnë dhënien e gjirit për shkak të vaksinimit, sepse vaksinat nuk kanë gjasa të përbëjnë ndonjë rrezik për foshnjën

Share With:
Translate »
191 Views