Çfarë është një fëmijë ylber?

Me siguri në më shumë se një rast keni lexuar termin foshnjë ylber por nuk jeni plotësisht të sigurt se çfarë do të thotë. Meqë amësia është një botë, nëse nuk e kemi pasur situatën, është e lehtë të mos dimë për çfarë bëhet fjalë. Kjo është arsyeja pse ne duam t’ju tregojmë çfarë është një fëmijë ylber në mënyrë që herën tjetër kur të dëgjoni ose lexoni këto fjalë të dini kuptimin e tyre të vërtetë.

Ata janë thirrur bebe ylber të lindur pas humbjes së një fëmije të mëparshëm, nga aborti gestacional ose perinatal, kjo do të ishte një bebe yll. Shtë një foshnjë që mbërrin pas stuhisë për të sjellë dritën e saj, prandaj quhen ylberë. Ata rikthejnë ngjyrën, shpresën dhe dritën pas stuhisë.

Fatkeqësisht ata janë aborte shumë të zakonshme gjatë shtatëzënësisë, dhe dhimbja që i sjell një familjeje që kishte vendosur kaq shumë shpresë dhe lumturi në atë shtatzëni është shkatërruese. Në artikull “Hidhërimi gestacional: humbja e një fëmije para lindjes” Ne ju treguam se si subjekti i pikëllimit të shtatzënisë është ende një temë tabu për shkak të rrethanave të saj dhe se dhimbja zakonisht jetohet në heshtje. Mund të ju ndihmojë nëse e keni kaluar këtë situatë ose njihni dikë të afërt tuaj që po e kalon atë.

çfarë është ylberi foshnjë

Si ndryshon një shtatzëni normale nga një fëmijë me ylber?

Çdo shtatzëni përjetohet në një mënyrë të veçantë, me një ndjenja të përziera e frikës, gëzimit, pritjes, pasigurisë, iluzionit, ankthit … Pas humbjes së një fëmije, ndjenjat negative rriten, frika se diçka do të shkojë keq përsëri e përzier me iluzionin e ri të një shtatzënie. Ju nuk jetoni më një shtatzëni me të njëjtën pafajësi pas vdekjes së një djali.

Ka gra që ndihen fajtore për ndjenjën e lumtur për shtatzëninë e re. Sikur po e çnderonin kujtimin e djalit tjetër të tij. Nëse jeni duke kaluar këtë situatë, dijeni që mund të ndiheni të trishtuar për humbjen dhe të lumtur për shtatzëninë e re. Ju keni të drejtë të ndiheni në të dy mënyrat, se ka ditë kur jeni më të trishtuar, dhe të tjerët më të lumtur. Por mos i mohoni vetes të drejtën për të qenë të lumtur për këtë mundësi të re që të ka dhënë jeta. Foshnja e re nuk do ta fshijë të kaluarën, por do ta sjellë dritën në errësirë. Foshnja e ylberit nuk ka ardhur për të zëvendësuar foshnjën yll, kujtesa do të jetë akoma atje.

Sa shanse ka të mbarsesh pas një aborti spontan?

Nuk ka përgjigje konkrete. Çdo grua, çdo trup, çdo abort është unike. Në njërën anë është pushimi fizik se mjeku deklaron në secilin rast para se të kthehet për të kërkuar një shtatzëni të re dhe pastaj nuk është pushimi psikologjik. Mendja duhet të pranojë që foshnja është zhdukur dhe të përvetësojë pikëllimin. Ka gra që e provojnë sa më shpejt që ta lejojnë trupat e tyre dhe të tjera që vendosin të presin pak. Kjo do të varet nga secila grua dhe secila situatë. Mos u ngutni ose mos u ndjeni të detyruar të vraponi, merrni kohën që ju nevojitet.

Pjesa e lajmeve është se ju keni qenë tashmë shtatzënë, kështu që në parim nuk duhet të ketë probleme të pjellorisë. Pas abortit, mund të jetë edhe më e lehtë të mbarsesh në 3 muajt e parë. 70% e grave që u përpoqën menjëherë pasi abortuan, patën sukses në atë kohë.

Frika se mos ndodhë përsëri pas kësaj përvoje është logjike dhe normale. Fatkeqësisht nuk ka asgjë në fuqinë tuaj për ta parandaluar atë që të ndodhë përsëri. Natureshtë vetë natyra që është në rrezik, nuk është faji i askujt. Mundësia që të pësoni një abort të ri pasi të keni një të tillë është vetëm 14%. Nëse keni pësuar dy aborte do të ishte një rrezik prej 26% dhe nëse keni pësuar tre do të ishte 28%.

Sepse mos harroni … foshnja e ylberit është këtu për të ndriçuar jetën tonë pas stuhisë.

Share With:
Translate »
122 Views