Çfarë nuk dini për gjilpërën epidurale që ju lehtëson nga dhimbjet gjatë lindjes

Epidurale gjatë shtatëzanisë: Epidural është mënyra më e zakonshme dhe efektive për të përjetuar lehtësim nga dhimbjet gjatë lindjes.

Zakonisht, një anestetik lokal përdoret për këtë procedurë. Është injektuar në hapësirën epidurale, për të bllokuar sinjalet e dhimbjes.

Çdo individ ka aftësi të ndryshme për të trajtuar dhimbjen.

Nëse ndjeni që kontraktimet tuaja po bëhen shumë të dhimbshme për t’u duruar, mund të zgjidhni një teknikë epidurale.

Ai përkohësisht bllokon nervat që dërgojnë sinjale të dhimbjes nga qafa e mitrës në trurin tuaj, injektohet në pjesën e poshtme të shpinës, dhe ju mbeteni plotësisht të ndërgjegjshëm.

Efektet anësore të epidurales gjatë lindjes:

1. Mund të ulë shanset e një lindjeje spontane vaginale

2. Mund të rrisë rrezikun që ju duhet t’i nënshtroheni një operacioni deri 2.5 herë.

3. Mund të zgjatë kohën e lindjes.

4. Mund të rrisë rrezikun e disa ndërlikimeve

5. Mund të rrisë rrezikun e etheve të nënës, gjë që mund të ndikojë edhe tek foshnja.

6. Gratë që kanë përdorur epidurale gjatë lindjes kanë 2 herë më shumë gjasa për të ndaluar dhënien e gjirit sesa ata që nuk kanë përdorur.

Share With:
Translate »
1681 Views