Cila është shkalla e suksesit të barit Klomifen për ovulimin dhe shtatzëninë e dëshiruar

Qëllimi kryesor i barit Klomifen citratit, ose me emër të mbrojtur Klomid, është të nxisë ovulimin tek gratë që ose nuk ovulojnë ose ovulojnë në mënyrë të parregullt. Midis 70% dhe 80% e grave do të rifillojnë ovulimin nga trajtimi me Klomid.

Sigurisht, ovulimi është vetëm hapi i parë. Mundësia juaj për të mbetur shtatzënë gjatë disa cikleve të përdorimit të Klomidit është afërsisht 30%.

Nëse nuk mbeteni shtatzënë pas gjashtë muajsh, është koha për të kaluar në një trajtim tjetër, shkruan burimi Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Efikasiteti i muajit të parë

Në varësi të studimeve kërkimore që ju referoni, gjasat për të mbetur shtatzënë gjatë çdo cikli trajtimi me Klomid janë 5.6% deri në 20%.

Efektiviteti i Klomidit ndryshon në varësi të shkakut të infertilitetit.

Mbani në mend se ato që nuk kanë probleme me fertilitetin kanë rreth 25% mundësi për të mbetur shtatzënë në çdo muaj të caktuar.

Nëse nuk mbeteni shtatzënë pas një muaji, mos u frikësoni. Të kesh nevojë për më shumë se një cikël është e zakonshme. Në fakt, koha mesatare për të mbetur shtatzënë për gratë midis moshës 30 dhe 36 është rreth një vit.

Shanset për të mbetur shtatzënë

Një përmbledhje e literaturës e botuar në ‘Human Reproduction’ mori në konsideratë disa studime mbi barin Klomid. Në total, u përfshinë normat e suksesit të trajtimit të barit në më shumë se 5,000 gra.

Në këtë studim, ata zbuluan se:

– 73% përfundimisht ovuluan me barin Klomid;

– 36% përfundimisht arritën shtatzëninë;

– 29% prej tyre kanë lindur fëmijën:

Nataliteti është më i ulët se niveli i shtatzënisë për shkak të abortit. Mirëpo, Klomid nuk duket se rrit rrezikun e abortit.

Sidoqoftë, suksesi i barit Klomid varet gjithashtu nga arsyeja pse nuk mund të mbeteni shtatzënë.

Citrati i klomifenit apo brend emri Klomid, mund të funksionojë mirë për ato me probleme ovulacioni. Por, çka nëse ovulacioni nuk është problem?

Një studim tjetër, më konkretisht nga Skocia, shqyrtoi shkallët e suksesit për çiftet e diagnostikuara me infertilitet të pashpjegueshëm.

bari klomid

Çiftet u caktuan rastësisht në një nga tre grupet: “menaxhimi i pritshëm”, trajtimi vetëm me Klomid, ose trajtimi me inseminim intrauterin të pastimuluar (IUI) .

Grupi më efektiv i trajtimit ishte grupi me inseminim intrauterin të pastimuluar, i cili arriti një normë lindjeje prej 22%. Grupi i vetëm i trajtimit me Klomid ishte 14% dhe çiftet që nuk morën fare trajtim kishin një normë lindjeje prej 17%.

Dita më e mirë për të filluar barin Klomid

Klomidi merret për pesë ditë. Trajtimi mund të fillojë që në ditën 2 të ciklit menstrual ose të fillojë në ditën e 5-të. Megjithatë, shumica e mjekëve ose ju kërkojnë të merrni Klomid në ditët 3, 4, 5, 6 dhe 7, ose ju bëjnë të merrni atë në ditët 5, 6, 7, 8 dhe 9.

 

Share With:
Translate »
17 Views