Dalin përgjigjet e provimit të Gjuhës dhe Letërsisë, ja sa përqind e maturantëve kanë mbetur!

Ministria e Arsimit ka publikuar sot përgjigjet e provimit të Gjuhë Letërsisë, pas shumë protestive dhe debateve mbi vështirësinë e tij dhe gabimeve drejtshkrimore. SHIKO KËTU

Duke iu referuar rezultateve me notën 10 janë vlerësuar vetëm 2.45% ose 760 maturantë, ndërsa 3.11% janë mbetësa.

Pas protestive të shumta, për provimin e Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, QSHA vendosi të vlerësojë shpërndarjen e pikëve në bazë të rezultateve të nxënësve.

Gjithashtu u konsiderua heqja nga vlerësimi përfundimtar i ndonjë pyetjeje specifike që rezulton të ketë pasur nivel më të lartë vështirësie sesa niveli i njohurive të nxënësve.

Share With:243 Views