Dëmet e parikuperueshme që shkakton kanabisi tek adoleshentët

Adoleshentët që pinë duhan rregullisht kanabis vuajnë nga dëmtimi afatgjatë i trurit dhe janë në rrezik shumë më të madh për zhvillimin e skizofrenisë.

Studiuesit amerikanë thonë se droga është veçanërisht e rrezikshme për një grup njerëzish që kanë një ndjeshmëri gjenetike ndaj çrregullimit të shëndetit mendor.

Asaf Keller, i Universitetit të Maryland School of Medicine, tha se rezultatet theksojnë rreziqet tek adoleshentët që pijnë kanabis gjatë viteve të tyre të zhvillimit.

Studimi, i botuar në revistën Neuropsychopharmacology, u zhvillua tek minjtë e rinj të ekspozuar ndaj përbërësit aktiv të marijuanës për 20 ditë.

Ai zbuloi se aktiviteti i trurit të tyre ishte dobësuar dhe dëmtimi do të vazhdonte në moshë të rritur.

Share With:
Translate »
645 Views