Dhurata më e madhe që mund t’i jepni fëmijës suaj është koha

Largojini për një moment lodrat, smartphonet dhe Playstations dhe kurseni kohë, kjo do të jetë dhurata më e madhe mund t’i jepni fëmijëve tuaj. Sytë e një fëmije, që shkëlqejnë me lumturi, mbushin zemrën.

Përveç dhuratave materiale, të cilat në një farë mënyre mund të mbushin me gëzim ditët e fëmijëve tuaj dhe t’i bëjnë ata të buzëqeshin, do t’u duhet t’u jepni atyre një pjesë të vetes. Magjia e dashurisë mes nënës dhe fëmijëve qëndron pikërisht në kohën e kaluar së bashku. Karikaturat në televizion, tabletë ose smartphone kurrë nuk do t’u japin atyre gëzimin e momenteve me ju.

Lidhja e pashpjegueshme që krijohet mes nënës dhe fëmijës është magjike dhe e menjëhershme, por vetëm koha e forcon atë nëpërmjet edukimit, komunikimit dhe dashurisë. Fëmijët, gjatë rrugës së tyre të rritjes, janë subjekt i shumë ndryshimeve, të brendshme dhe të jashtme. Emocionet e tyre janë formësuar dhe për t’i jetuar, ata duhet t’i ndajnë ato me të rriturit, t’i shprehin.

Një nënë duhet ta lehtësojë këtë detyrë përmes vëzhgimit dhe afërsisë, një fëmijë i lënë pas dore, rrezikon të mos jetë në gjendje të mësojë të menaxhojë dhe përjetojë emocionet në mënyrë korrekte. Në mënyrë që fëmijët tuaj të bëhen burra dhe gra të denjë për të ardhmen, ata kanë nevojë vetëm për një gjë: ju.

Mundohuni t’i pyesni fëmijët se çfarë duan, se si do të dëshironin të kalonin ditët e tyre: nëse ata mund të blinin kohën tuaj, ata do ta bënin këtë pa hezitim. Pavarësisht nga puna dhe detyrat ditore, merrni disa momente për t’i shpenzuar me ta: organizoni një udhëtim jashtë qytetit, shkoni në park, luani së bashku dhe qeshni, luani dhe përqafojini ata.

Edukimi i fëmijëve në mënyrën e duhur, do të thotë të jesh afër tyre, duke respektuar ritmin e rritjes së fëmijës, duke qenë i pranishëm në çdo hap. Një nga detyrat kryesore të një prindi, është pikërisht të jetë pranë evolucionit të fëmijës së tyre, vetëm prania do t’ju lejojë t’i udhëzoni në rrugën e drejtë. Dëgjojini ata, ndani me ta sekretet, mendimet dhe emocionet, jepuni gjithë kohën tuaj dhe eliminoni çdo shikim nga dora dhe zemra juaj.

Burimi / dilei.it

Share With:
Translate »562 Views