Disa këshilla që duhet t’u jepni fëmijëve para se të rriten

Ndërsa fëmijët rriten, duhet të mendoni nëse keni kohë të mjaftueshme për t’i mësuar gjithçka dhe për t’i këshilluar për t’u përballur me jetën e të rriturve. Bright Side ka shkruar një artikull me disa këshilla që duhet t’ju jepni fëmijëve para se të jetë shumë vonë.

Jini në gjendje të pranoni gabimet tuaja.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Të gjithë mund të gabojnë – qoftë në studimet e tyre, në punë, madje edhe në jetën e tyre personale. Nëse thoni se keni bërë një gabim, shumë njerëz do të duan t’ju ndihmojnë ta korrigjoni atë.

Mësoni të thoni jo.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Është normale të thuash jo nëse diçka nuk përshtatet në planet e tua ose të bën të ndihesh keq. Nëse përpiqeni të jeni i përshtatshëm për të gjithë, kjo nuk do t’ju bëjë një person të mirë, por e kundërta.

Mos nguro të kërkosh ndihmë.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Të gjithë ndihemi të pafuqishëm herë pas here. Ka detyra që një person nuk mund t’i bëjë, por që mund të përmbushen lehtësisht me ndihmën e dikujt. Mësoni të kërkoni ndihmë dhe mbështetje.

Mos u ngut t’i besosh dikujt si shokun tënd.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Në jetën tonë njohim shumë njerëz por jo të gjithë mund të jetë miqtë tuaj. Miqësia testohet nga koha.

Mos e refuzoni njohurinë.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Askush nuk mund ta parashikojë të ardhmen. Thjesht mbani në mend se sa më shumë që dini, aq më shumë ka të ngjarë të jeni në gjendje të përballoni situata të papritura.

Gjithmonë jepni përparësi familjes tuaj.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Nëse miqtë tuaj nuk e kuptojnë këtë, atëherë do të thotë që keni vlera të ndryshme në jetë.

Mos u mburr me gjëra për të cilat do të ndihesh i turpëruar më vonë.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Asnjëherë mos bëni komente për të cilat nuk do të ndiheni rehat më vonë, jo vetëm sepse prindërit do të mërziten por sepse asgjë nuk zhduket plotësisht në botën dixhitale.

Mësoni të menaxhoni buxhetin tuaj dhe të kurseni.

18 këshilla që ia vlen t'i jepni një fëmije para se të rriten

Ata thonë se lumturia nuk mund të blihet për para, dhe është e vërtetë. Por paratë mund t’ju sigurojnë ju dhe atyre përreth jush stabilitet dhe rehati. Pasiguria financiare është e falshme për fëmijët dhe njerëzit e moshuar por jo për të rriturit.

Share With:
Translate »
99 Views