Disa nga karakteristikat e zhvillimit të dëgjimit tek bebi juaj

Monitorimi i zhvillimit të dëgjimit të bebit tuaj mund të jetë i rëndësishëm për vitin e parë pas lindjes.

Këtu është një periudhë kohore e asaj që mund të prisni në zhvillimin e tyre të dëgjimit shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

0-2 muaj – Dëgjimi i bebit suaj është zhvilluar plotësisht.

3 muaj – Kjo është përafërsisht kur ju mund të prisni që bebi juaj të ketë ndonjë formë reagimi ndaj tingujve, kjo zakonisht është në formën e imitimit të tingullit, mund të prisni që ata të gurgullojnë ose të bashkohen si përgjigje ndaj zërit tuaj ose tingujve të tjerë.

6 muaj – Ky moment historik i dëgjimit është kur bebi juaj do të jetë më i përgjegjshëm ndaj tingujve, ata mund të përpiqen të imitojnë tinguj që nuk janë të njohur.

12 muaj – Pika kryesore për të dëgjuar, fëmija juaj tani mund të njoh dhe t’i përgjigjet tingujve.

Share With:72 Views