Djali 6-vjeçar kthehet në shkollë 900 ditë pasi filloi trajtimin e kancerit

Pasi kaloi disa muaj në spital, më në fund ishte dita e parë e kthimit në shkollë për Nathan Herber. Sipas mediave të huaja, Nathan ishte vetëm 4 vjeç kur u diagnostikua me limfoma non-Hodgkin në 2018.

Si pasojë, ai duhej të linte shkollën e tij në Rochester, Minnesota, për t’iu nënshtruar një trajtimi agresiv në klinikën Mayo aty pranë.

Pas 900 ditësh trajtim, mësim përmes internetit dhe një beteje të ashpër që në një moment kishte Nathan për jetën, ai është përsëri atje ku i takon të jetë.

Kështu, më 25 mars, më shumë se 300 shokë të tij u rreshtuan në parkingun e shkollës për të befasuar Nathan dhe për të përshëndetur ditën e tij të fundit të trajtimit.

Becky Herber, nëna e Nathanit, tha se historia e djalit të saj mund të jetë një motivim plus për shumë nxënës të tjerë që po presin të kthehen në klasa këtë vit.

Djali 6-vjeçar kthehet në shkollë 900 ditë pasi filloi

Share With:
Translate »
270 Views