E tmerrshme! Shokët i gozhdojnë kokën 9-vjeçarit me autizëm

Nëntë vjeçari u sulmua nga grupi të cilët ishin duke e rrahur me shkopinj dhe duke e ofenduar atë emra mizor, djaloshi u ngjit një pemë për të provuar të shpëtonte nga sulmi që po i shkaktohej nga moshatarët e tij.

 

Romeo Smith, nëntë vjeç, nga Mansfield, u përpoq të shkonte në shtëpi, ku një nga shokët hodhi një pllakë prej druri ku goditi djaloshin në pjesën e prapme të kokës duke i ngulitur gozhdën në kafkën e tij. Banda e shokëve që po ngacmonin atë gozhduan dërrasën prej druri në kokën e e tij i cili është një fëmijë autik përdrisa ishte gjatë rrugës së tij për të vizituar gjyshen.

Nëna e tij, Natasha, 30 vjeç, një infermiere, ishte duke ecur në shtëpi me Romeon dhe tre fëmijët e tjerë pasi kishte telefonuar në shtëpinë e nënës së saj aty ku Romeo ishte në shënjestër nga shokët.“Është e zakonshme që ai të mbes pak pas meje, ai e bën këtë shumë për shkak të autizmit të tij dhe është diçka që unë jam mësuar me të. Atij i pëlqen të ndalojë dhe të shikojë gjërat. Pra, unë isha përpara tij pak.”, tha nëna e nëntë vjeçarit.

Kur ajo u kthye në shtëpi, e kuptoi se Romeo nuk ishte prapa saj kështu që babai i tij Craig, 35 vjeç, shkoi menjëherë për ta kontrolluar atë. Ai gjeti atë të bllokuar në një pemë nga tre djem të cilët ishin duke hedhur shufra dhe duke e quajtur atë emra dhe tallje të egra. Përderisa babai i tij iu afrua, ai u rrëzua teksa çifti u largua, njëri nga djemtë mori një dërrasë druri e cila kishte një gozhdë të lidhur me të dhe e hodhi atë tek fëmiu autik.Romeos i është dhënë disa antibiotikë sepse gozhda ishte tejet e ndotur dhe e ndryshkur. Mjekët ishin me të vërtetë të shokuardhe ai tani duket mirë, por kjo ishte një gjë e tmerrshme.“Nuk e di nëse ka të bëjë me autizmin e tij, por mendoj se e kanë parë atë si të pambrojtur. Po të flisja me përgjegjësit e djemve, do t’u thosha atyre të ndalonin ngacmimin e të tjerëve. Do t’u thosha atyre të ndalonin thirrjen e emrit dhe dhunën. Unë nuk dua që kjo të ndodhë me një fëmijë tjetër.” thanë mjekët.

   

Share With:
Translate »
764 Views