Edhe mbretërorët kanë provime, ja cilave teste do t’ju nënshtrohet princi George

Kensington Palace ka konfirmuar se Princi i Uellsit do të udhëtojë i vetëm në Singapor më 7 nëntor, pasi Princesha e Uellsit qëndron në shtëpinë e tyre në Windsor për të “mbështetur” djalin e tyre të madh Princin George, i cili po jep provime në të njëjtën kohë.

Muajt ​​e ardhshëm janë shumë të rëndësishëm për nipin më të madh të Mbretit Charles, pasi në moshën 10-vjeçare duhet t’i nënshtrohet provimeve pranuese që do të përcaktojnë arsimimin e tij të ardhshëm dhe cilën shkollë do të ndjekë në moshën 13-vjeçare. Procesi përfshin tre hapa.

Provimi i parë do ta shohë George të marrë një test ISEB, i cili është me shumë zgjedhje dhe fokusohet në arsyetimin verbal, arsyetimin joverbal, matematikën dhe anglishten. Ky provim prej dy orësh e gjysmë zakonisht mbahet në tetor ose nëntor me pikët e rregulluara sipas moshës. Në të njëjtën kohë, ai do të kërkojë gjithashtu një raport nga drejtori i shkollës së tij, i cili do të fokusohet në pikat e forta akademike, karakterin dhe interesat personale. Rezultatet e kësaj do të publikohen në dhjetor.

Meqenëse George ka lindur në korrik, ai do të bëjë testin e dytë ose në fillim të prillit ose në fund të majit të vitit të ardhshëm. Ky provim do të mbahet në Eton dhe do të përbëhet nga një intervistë personale dhe një test parashikues online i aftësive dhe potencialit akademik. Rezultatet e këtij testi do t’i bëhen të njohura Pallatit deri në korrik 2024. Nëse një student është i suksesshëm, ai do të marrë një ofertë të kushtëzuar dhe më pas do të duhet të kalojë një provim të përbashkët pranues në vitin 8.

Babai i Xhorxhit, Uilliam, iu nënshtrua Provimit të Pranimit të Përbashkët në vitin 1995 dhe u pranua në Kolegj në qershor të atij viti, me vëllain e tij Princin Harry që bëri të njëjtën gjë në 1998. Këto ditë, nëse atij i jepet një ofertë me kusht për shkak të provimeve në vitin 6, nxënësit si viti do të rivizitojnë shkollën dhe do të vendosin për një shkollë me konvikt në vitin e 7-të, një vit përpara Testit të Pranimit të Përbashkët.

Pallati zakonisht njofton nëse një mbret i ka kaluar provimet mjaft shpejt. Megjithatë, është politika e Eton-it që të mos lëshojë rezultate ose nota individuale nga provimet pranuese, që do të thotë se ne nuk do ta dimë se sa mirë ia doli George./

Share With:
Translate »
20 Views