Efektet e operacionit cezarian tek bebet

Lindja e një fëmije është një nga momentet më të pastra dhe më të kënaqshme në jetën e një gruaje.

Për një çift, kjo është kulmi i dashurisë dhe jetës së tyre; kompleton familjen. Çuditërisht, shumica e nënave ëndërrojnë për lindjen e një fëmije të shëndetshëm pa patur komplikime gjatë shtatëzanisë dhe lindjes!

Procedura e operacionit cezarian është gjëja e fundit në mendjen e tyre.

Gjatë lindjes vaginale, kontraktimet dhe dhimbja midis vaginës dhe perineumit mund të bëjë një lindje vaginale jashtëzakonisht të vështirë. Ju mund ta shmangni këtë dhimbje nëpërmjet një lindjeje cezariane.

Edhe pse nuk ka shumë komplikime serioze të një procedure të tillë, ka disa situata që mund të lindin për shkak të kësaj mënyre të lindjes:

Mund t’ju duhet të pranoni në një njësi të kujdesit intensiv, shanset e të cilit janë të ulëta, me rreth nëntë gra në 1000.

Disa nëna duhet t’i nënshtrohen një histerektomie ose të heqin mitrën. Rreth tetë në 1000 gra zakonisht i nënshtrohen procedurës.

Share With:
Translate »
704 Views