Efekti i pabesueshëm i pështymës së prindërve tek fëmija

Fëmijët kanë qenë më pak të prirë për të zhvilluar astmë dhe puçrra që kruhen nëse prindërit i kanë “pastruar” biberonët e tyre duke i thithur në kohën kur ata kanë qenë foshnja, tregon një studim amerikan.

Studiuesit thonë se përcjellja e mikrobeve nga goja e prindërve te ajo e foshnjave, mund të nxisë diversitetin bakterial në sistemin digjestiv të fëmijëve dhe të forcojë imunitetin.

Share With:
Translate »
676 Views