Faktet e vërteta të lidhura me epiduralet gjatë marrjes në procesin e lindjes së fëmijës

Ju nuk mund të dëshironi saktësisht idenë e futjes së një gjilpërë të madhe në shpinë. Pavarësisht, epiruralët janë forma më e zakonshme e lehtësimit të dhimbjes që kërkohet nga gratë në procesin e lindjes.

Arsyet që gratë marrin një epidurale është nga frika e dhimbjes në lindje deri sa të jenë të lodhura për të vazhduar edhe pas një kohe të gjatë të këtij procesit shkruan Bellybelly.au.

Ndërsa ju keni vendosur për një epidurale, anesteziologu do të kërkoj të qëndroni ulur për të marr atë injeksion.

Ju jeni varur mbi bark, keni kontraktime, ndërsa një gjilpërë e madhe po futet në shpinë? Qëndro ulur? Si është e mundur edhe kjo?

Epo, mendimi se çfarë mund të ndodhte nëse keni mundësi lëvizje dhe shlirim ndërsa futet një gjilpërë e madhe mund të dërgoj drejt një paralize (edhe pse e rrallë), ky pozicion i uljes tenton ti largohet këtij efekti anësor të rëndë të epiduralit.

Poashtu, anesteziologu mund t’ju bëjë të ditur në mes të procedurës që mund të ndjeni një goditje elektrike të tronditur në njërën këmbë. Kjo ndodh kur kateteri epidural tërhiqet kundër nervave në hapësirën epidurale.

Nuk zgjat shumë, por mund të ndjehet pak e çuditshme dhe e papritur. Nëse epidurali është vendosur në mënyrë korrekte, duhet të filloni të ndjeni efektet e anestezionit brenda disa minutash.

Pasi të keni marr një epidurale në vendin e caktuar, ju mund të vëreni ofruesin e kujdesit shëndetësor duke marrë temperaturën tuaj në intervale të rregullta.

Share With:1020 Views