Faktorët që ndikojnë në ndryshiminë e ngjyrës së urinës gjatë shtatzënisë

Gjatë shtatzënisë mund të keni vërjetur ndryshime në ngyrën e urinës.

Ndryshimi i ngjyrës së urinës mund të jetë një shenjë e shtatzënisë, si dhe e disa problemeve gjatë që mund të keni gjatë kësaj periudhe shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Ngjyra e urinës së një personi të shëndetshëm mund të shkojë nga ngjyra e verdhë në një të verdhë pak më të errët.

Megjithatë, gjatë shtatzënisë ky ndryshim mund të jetë i theksuar.

Ndryshimi i ngjyrës së urinës shkaktohet nga pigmenti urochrome, i cili ndodh në momentin kur trupi çrregullon hemoglobinën nga qelizat e kuqe të gjakut të vdekura.

Përvec kësaj, egzistojnë edhe faktorë tjerë që vendosin ngjyrën e urinës tuaj gjatë shtatzënisë.Një nga këto ndryshime është edhe sesi veshkat filtrojnë ujin gjatë shtatzënisë.

Share With:
Translate »87 Views