Fëmijë të mençur? Ushqimet që ju duhen para lindjes

Femrat që presin fëmijë mund të rrisin inteligjencën e të vegjëlve të tyre duke ngrënë më shumë fruta.

Sipas një studimi të fundit të Universitetit të Albertës në Kanada thotë se çdo frut i konsumuar gjatë shtatëzënisë rrit nivelin e zgjuarsisë te fëmijët.

Deri më sot njihej vetëm peshku si ushqimi që lidhej me rritjen e zgjuarsisë. Acidet yndyrore omega-3 që gjenden te ai ndërtojnë membrana të shëndetshme në qelizat e trurit dhe shkencëtarët kërkonin të dinin nëse edhe frutat e bënin këtë gjë.

Rezultati i studimit tregoi se edhe frutat ndihmojnë në këtë aspekt.

Share With:
Translate »
1445 Views