Ftohjet e zakonshme: 7 mënyra të thjeshta për të mbrojtur fëmijën tuaj

Çfarë është një ftohje e zakonshme? Është një infeksion viral që prek hundën dhe fytin e foshnjës. Disa nga komplikimet kryesore që një ftohje e zakonshme mund të sjellë tek bebeja është kongjestioni i hundës dhe rrjedhja e hundës.

Pse foshnjat janë të prirur ndaj ftohjes dhe kollës

Ftohja e zakonshme mund të prekë këdo, pavarësisht nga mosha. Megjithatë, bebet kanë më shumë gjasa të kapin një ftohje të zakonshme, sepse u duhet pak kohë shtesë për të zhvilluar imunitetin ndaj të gjitha llojeve të infeksioneve të zakonshme. Kjo kohë shtesë vjen me moshën dhe vaksinat që u bëhen kur rriten.

Simptomat e ftohjes së zakonshme

Disa nga opsionet e zakonshme të trajtimit për ftohjen e zakonshme tek foshnjat përfshijnë lehtësimin ose trajtimin e simptomave që foshnjat mund të përjetojnë gjatë rrjedhës së infeksionit. Për ta kuptuar më mirë, le të shohim disa nga simptomat e ftohjes së zakonshme tek foshnjat:

-Hundë e bllokuar

-Një hundë që rrjedh

-Shkarkimi i hundës (mund të duket i qartë në fillim, por më pas kthehet në mukozë të trashë me ngjyrë të verdhë ose jeshile)

-Ethe

-Teshtitje e vazhdueshme

-Kollë

-Humbje e oreksit

-Nuk mund të flejë

Si t’i mbani foshnjat tuaja të sigurta?

Si mund t’i ndihmojmë fëmijët të qëndrojnë të sigurt nga komplikime të tilla?

-Kufizoni vizitën në natyrë

-Mbani maskë gjatë vizitave në natyrë

-Veshja e duhur është një domosdoshmëri

-Për të sapolindurit dhe foshnjat, nëna dhe foshnja duhet të qëndrojnë së bashku

-Minimizimi i numrit të vizitorëve në shtëpi për të parandaluar vizitorët e vegjël

-Mbajtja e të vegjëlve larg fëmijëve që shkojnë në shkollë (ekziston një probabilitet i lartë që fëmijët që shkojnë në shkollë të kenë infeksion viral)

-Mbajeni dhomën e foshnjës tuaj të ngrohtë me një ngrohës dhome

Share With:
Translate »
73 Views