“Gabriel Garcia Marquez kishte një vajzë jashtëmartesore me dashnoren e tij meksikane”

Autori kolumbian, fitues i çmimit Nobel në Letërsi, Gabriel Garcia Marquez , ka një vajzë nga një lidhje jashtëmartesore. Sekret u mbajt nga të afërmit e tij prej vitesh, por u zbulua sot, tetë vjet pas vdekjes së tij.

Garcia Marquez ka qenë i martuar me Mercedes Batsa për gati 50 vjet , por ai kishte një lidhje jashtëmartesore me një gazetare meksikane, 33 vjet më e vogël se ai , Susanna Cato, sipas gazetës Cartagena El Universal. Nga kjo lidhje ka lindur një vajzë, Indira, 31 vjeçe sot, producente filmash, e cila nuk mban mbiemrin e babait të saj të famshëm.

Autori i ” Njëqind vjet vetmi “ u takua me Susanna Kato në Kubë. Ai është intervistuar nga Susanna, një herë për një gazetë kolumbiane dhe kanë shkruar së bashku skenarë të ndryshëm.

” Pak para vdekjes së Gabriel Garcia Marquez, fama arriti në veshët e mi dhe për tetë vitet e ardhshme më gudulis, doja të shihja nëse informacioni ishte i vërtetë, “ i tha një radioje lokale Gustavo Tatis, autori i artikullit.

Në një artikull të titulluar ” Një vajzë: Sekreti më i mirëmbajtur i Gabriel Garcia Marquez “, Tatis shpjegon se ai konfirmoi informacionin nga biografi i autorit, anëtarët e familjes dhe një nga miqtë e tij më të mirë. Por ai e mbajti të fshehtë, për respekt për gruan e tij Mercedes.

“Pritëm që ajo të vdiste për të zbuluar informacionin” pasi ekzistenca e kësaj vajze të fshehur ishte “sekreti më i shenjtë dhe personal” i Garcia Marquez.

Gabriel Garcia Marquez, zëdhënësi kryesor i ” realizmit magjik “, vdiq më 17 prill 2014 në moshën 87 vjeçare në Meksikë, ku jetoi pjesën më të madhe të jetës së tij. Gruaja e tij vdiq më 15 gusht 2020.

Artikulli në El Universal nuk specifikon nëse Mercedes ishte në dijeni të ekzistencës së Indira.

“ Është shumë e mundur që Mercedes e kishte ndjerë atë që po ndodhte mes Susanna-s dhe Garcia Marquez-it, por deri në fund të jetës ajo qëndroi e matur dhe e heshtur. Megjithatë, zbulimi i ekzistencës së Indirës ishte një ngjarje kataklizmike për familjen ”, thotë autori.

” Deri në fund, Garcia Marquez e kishte mendjen te vajza e tij, “

” Në vitet 1990, Garcia Marquez kishte deklaruar se “të gjithë autorët kanë tre jetë: një publike, një private dhe një të fshehur “.

Në rastin e tij, ” në secilën nga këto tre jetë, gratë luajtën një rol kyç “, komentoi gazetari.

Gabriel Garcia Marquez dhe Mercedes patën dy djem, Gonzalo dhe Rodrigo, të cilët vitin e kaluar botuan librin ” Lamtumirë Gabo me Mercedes “, për ditët e fundit të jetës së babait të tyre.

Share With:
Translate »
52 Views