Gjëndrat tiroide, një nga faktorët ndikues të abortit spontan

Në grupin e faktorëve ndikues të abortit spontan bëjnë pjesë edhe kushtet shëndetësore të padiagnostifikuara te nëna.

Sëmundja e padiagnostifikuar e gjëndrave tiroide është një prej kushteve që ka lidhshmëri me abortin shkruan VeryWellFamily, transmeton Gazeta Shneta.

“Disa studime kanë raportuar një numër të lartë të humbjes së fetusit te gratë me përqëndrime të larta të antitrupave tiroide në serum, duke përfshirë edhe atë të eutiroide.Autoimuniteti i tiroides ka qenë gjithashtu i lidhur me infertilitetin e pashpjegueshëm dhe abortin”

“Sëmundja e tiroides (hipo/hipertiroidizmi) shoqërohet me infertilitet dhe abort spontan.Hormoni i hipertirodizmi shoqërohet me infertilitetin dhe abortin, pavarësisht nga mosfunskionimi metabolik i nënës”, thonë ekspertët.

Nëse jeni të rrezikuar nga sëmundja e tiroides, mjeku juaj do t’ju rekomandojë nga afër rishikimin e niveleve të hormoneve, kjo pasi hipertiroidizmi dhe hipotiroidizmi i pakontrolluar duket se ka lidhshmëri me abortet spontane.

Share With:
Translate »
127 Views