Gjeniu-13 vjeçar ka ndërtuar shtëpinë e tij, ja për çfarë e përdor

Luke Thill 13-vjeç nga Shtetet e Bashkuara, filloi vitin e kaluar të ndërtojë një shtëpizë për vete, pasi dëshironte të kishte një hapësirë që do t’i shërbente vetëm atij.

Kështu në oborrin e shtëpisë së prindërve ndërtoi shtëpizën që i kushtoi vetëm 1.300 euro. Kjo shtëpizë i ka mbi tetë metra katrorë.

Ai arriti ta shndërroi këtë shtëpizë në një hapësirë të përkryer për të kaluar kohën e lirë, ku brenda ka një televizor në dhomën e gjumit të ndërtuar në kulm.

Por, ai zakonisht bën detyrat e shtëpisë dhe vetëm katër ditë të javës flenë në të. Nganjëherë e vizitojnë miqtë të cilëve u shërben ëmbëlsira që i gatuan në kuzhinën e vogël.

Ideja për të ndërtuar i kishte lindur gjatë verës, derisa qëndronte i mbyllur brenda në shtëpi dhe nuk dinte si duhet ndërtuar ajo me pak para.

Për ta realizuar “projektin” ai u ndihmonte fqinjëve në punë të ndryshme në këmbim të parave dhe materialeve të ndryshme që i nevojiteshin për ndërtimin e saj.

Mbi 75 përqind të materialeve që i ka përdorur për ndërtimin e shtëpizës janë të ricikluara.

Share With:
Translate »
655 Views