Gjoba dhe burg fëmijëve, nëse nuk takojnë prindërit!

Gjoba, e madje edhe burg i pret në Kinë të gjithë ata fëmijë që nuk takojnë më prindërit e tyre të moshuar. Është ky ligji i ri përmes të cilit pretendohet të zbutet problemi i të moshuarve të braktisur në Kinë.

Në Kinë, popullata e 70-vjeçarëve është rreth 178 milionë të cilët në vitin 2030 parashikohet të arrijë dyfishin aktual.

Ligji ka zgjuar polemika të shumta sidomos për ata persona që gjenden shumë larg prindërve të tyre dhe nuk kanë kohë dhe mundësi të shkojnë t’i takojnë ata.

Shpresa që mbetet është që ligji kundër braktisjes dhe eliminimit të vetmisë së të moshuarve të aplikohet me mirëkuptim nga fëmijët e tyre

Share With:
Translate »
679 Views