Habisin shkencëtarët: Bebet bëjnë në barkun e nënës atë që nuk ua pret mendja

Një studim i ri ka treguar se bebet arrijnë ta dallojnë gjuhën amtare që në barkun e nënës. Ata janë të aftë të dallojnë nëse nëna e tyre po u flet në japonisht, anglisht apo shqip. Fetuset mund të dëgjojnë gjërat në barkun e nënës, duke përfshirë edhe disa fjalë edhe pse ato nuk dëgjohen qartë sikurse të ishte jashtë. Por ata mund të perceptojnë ritmin e një gjuhe dhe studimi sugjeron se foshnjat mund të dallojnë lloje të ndryshme të gjuhës, bazuar në modele ritmike. Zhvillimi i gjuhës njerëzore me të vërtet fillon shumë herët disa ditë para lindjes. Edhe këtë nuk na i kishte pritur mendja kurrë“,- ka thënë Dr Utako, i cili është një nga profesorët më të njohur të gjuhës.

 

Share With:
Translate »
1031 Views