Historia ‘një në një milion’; Prindërit mirëpresin në jetë binjaket e rralla, njëra prej tyre ka sindromën Down

Lindja e binjakëve është gjithmonë një ngjarje e bukur dhe shpesh sjell me vete histori të veçanta, si ajo për të cilën do flasim sot. Nicola dhe Todd Bailey po përpiqeshin të kishin një fëmijë të dytë, por kurrë nuk e kishin menduar se mund të bëheshin me binjakë dhe mbi të gjitha shumë të veçantë.

Pas ekos së kryer në javën e dymbëdhjetë, mjekët u thanë që po prisnin dy vajza, pa vërejtur ndonjë anomali për të cilin prindërit duhej të shqetësoheshin. Nicola deklaroi se dyshonte që mund të ishin binjakë, pasi barku i saj u rrit shumë më shpejt se shtatzënia e mëparshme.

s1

Nuk kishte asgjë për t’u shqetësuar derisa në javën e 32 të shtatzënisë asaj i plasën ujërat. Mjekët u detyruan të përdornin ilaçe për të ndërprerë kontraktimet dhe një javë më vonë, vajzat nuk kishin lindur.

Harper u lind e para, ndërsa motra e saj Quinn 28 minuta më vonë. Mjekët i çuan ato menjëherë për kontrollet dhe kur u kthyen raportuan se Harper kishte sindromën Down. Nëna e re po arrinte ta kuptonte pse mjeku i kishte thënë “Më vjen keq”, sikur të raportonte një lajm i keq. Për të binjakët ishin absolutisht të bukura.

s2

Nicola zbuloi se, që nga momenti i lindjes së tyre, fëmijët kishin një lidhje shumë të veçantë. Ajo nuk u përpoq t’i krahasojë ato, siç bëjnë zakonisht me binjakët, sepse ajo e dinte se ishin dy njerëz të ndryshëm, dhe jo vetëm për shkak të gjendjes gjenetike të Harper.

Siç pranoi gruaja, vajzat tërheqin shumë vështrime negative për shkak të kushteve të njërës prej tyre. Por, pavarësisht gjithçkaje, ajo bën çmos për të edukuar njerëzit, veçanërisht nëpërmjet llogarisë së saj në medias sociale.

s3

Këto janë fjalët e saj: Ne marrim komente si “Oh, është një vajzë Down” ose “Unë njoh një vajzë Down”. Ajo nuk është një vajzë Down, ajo është një vajzë me sindromën Down.

Harper ka lindur me një vrimë në zemrën e saj dhe do t’i nënshtrohet një operacioni kur te jetë gjashtë vjeçe. Pavarësisht nga konsideratat dhe sfidat e posaçme, Nicola dhe Todd janë krenarë për “familjen e tyre unike”. Urime për këtë familje të bukur.  /Revista Psikologjia/

s4s5s11s10s9s8s7

Share With:379 Views