I kishit dëgjuar! Këta janë emrat më të pazakontë për fëmijë gjatë vitit 2021

Emrat më të pazakontë të foshnjave të vitit 2021 janë zbuluar në një studim të ri pasi më shumë prindër bëjnë zgjedhje krijuese dhe unike.

Sipas Mçrindle Researchers, prindërit e këtij mijëvjeçari janë duke u larguar nga emrat më të njohur të së kaluarës dhe po kthehen në zgjedhje më të pazakonta si Adonis, Major, Malajzia, Legend, Iker, Fernanda, Ezekiel dhe Gage.

Prindërit e sotëm kanë më pak gjasa të zgjedhin një emër nga lista më e popullarizuar për fëmijën e tyre me vajza që u janë vënë edhe më shumë emra alternativë sesa djem.

Studiuesja sociale e McCrindle, Ashley Fell, tha se rritja e emrave unikë mund t’i atribuohet aksesit të prindërve të mijëvjeçarit në më shumë informacion sesa gjeneratat e mëparshme dhe ndikimit të më shumë sesa thjesht traditave familjare dhe fetare.

“Ata janë duke u mbështetur në mediat sociale dhe ndikimet e kulturës popullore, bloget, faqet e internetit dhe madje edhe aplikacionet për emërtimin e foshnjave”, tha ajo.

“Prindërit e sotëm për herë të parë kishte të ngjarë të ishin rritur me disa shokë klase me të njëjtin emër si ata, dhe kështu ata po përdorin një gamë më të gjerë emrash më unikë dhe krijues, për fëmijët e tyre dhe veçanërisht për vajzat”, shtoi më tej Fell.

Share With:
Translate »
41 Views