ISSH: Mbroni fëmijët nga dielli!

ISSH ka paralajmëruar qytetarët shqiptarë që të mbrojnë fëmijët nga dielli, në kushtet kur temperature të larta po regjistrohen dita ditës në vendin tonë.

“Shmangni daljet e fëmijëve në diell në orët më të rrezikshme, 11:00 – 17:00 , këshillon iSSH. – Vendosuni në kokë, kapelë me anë të gjërë për të mbrojtur veshët, fytyrën apo hundën. Vendosuni size dielli me filtër mbrojtës UV.

Përdorni veshje të lehta prej pambuku. Përdorni krem mbrojtës me SPF 50. Shmangni ekspozimin në diell deri në moshën 6 muajsh. Mos i lini në ujë pa mbikqyrje. Jepuni ushqime të lehta dhe të sigurta. Jepuni sa më shumë ujë. Mos I lini të flenë në diell.”

Share With:101 Views