Ja përse nuk duhet të hani rrush gjatë shtatzënisë, rrezikoni foshnjën tuaj

Të jesh shtatzënë është koha kur nuk mund të jesh i papërgjegjshëm për atë që konsumon. Në fund të fundit, është në rrezik shëndeti i nënës dhe i fëmijës në barkun e saj.

Ushqimi i rrushit gjatë shtatëzanisë është gjithmonë një temë e debatueshme e cila ka nevojë për diskutim të detajuar. Kushdo që ka dëshirë për të ngrënë rrush beson se është krejtësisht e sigurt dhe të tjerët argumentojnë se është shumë e shkëlqyer për të shmangur rrush gjatë shtatzënisë.

Nuk mund të marrim një vendim derisa të analizojmë si përfitimet ushqyese ashtu edhe pasojat e rrushit tek gratë gjatë shtatëzanisë. Ka ushqime të caktuara për t’u mbajtur larg në një moment të shtatzënisë, si ushqime të shpejta, alkool  etj, megjithatë, rrushi nuk përfshin teknikisht në listën formale të ushqimeve për të shmangur gjatë shtatzënisë.

Kurrë mos hani rrush së bashku me produktet e qumështit, peshqit, ushqimet yndyrore, birrë dhe ujë mineral. Është e preferuar për të ngrënë rrush vetëm nëse shtoni atë në një sallatë frutash sepse përzierja me fruta të ndryshme mund të shkaktojë probleme të tretjes.

Asnjëherë mos pini verë të rrushit ndërsa jeni shtatzënë edhe pse është një pije e mirë dhe konsiderohet e shëndetshme për ta pasur atë në sasi të moderuar.

Asnjëherë mos hani rrush në stomak bosh; Hani rrush në sezonin e tij përndryshe ju jeni duke konsumuar rrush të rritur me kimikate dhe pesticide që dëmtojnë shëndetin tuaj dhe të foshnjës.

Share With:
Translate »
2963 Views