Kaq fëmijë kanë lindur në gjithë botën nga Fekondimi in vitro

Më shumë se tetë milionë foshnja kanë lindur duke përdorur Fekondimin in Vitro në gjithë botën, që kur u krijua rreth 40 vjet më parë. Procedura fillestare, me vezën e fekonduar jashtë barkut të nënës, ka lejuar miliona çifte që të realizojnë ëndrrën e tyre, të bëhen prindër. Louise Brown është fëmija i parë  në botë  i lindur përmes IFV, më 25 korrik 1978 në Spitalin e Përgjithshëm të Oldham në Manchester. Gjysmë milion fëmijë  lindin çdo vit nga IVF dhe Injection Intracytoplasmic Sperm (ICSI) nga më shumë se dy milion cikle trajtimi./ Tiranapost.al

More than 8,000,000 babies have been born using IVF since it was created 40 years ago

Mandatory Credit: Photo by Brian Bould/ANL/REX/Shutterstock (1494423a) Louise Brown (born 25 July 1978 In Oldham Greater Manchester Uk) Is The First Person To Be Conceived By In Vitro Fertilization Or Ivf. Louise Brown (now Mrs Wesley Mullinder) Return To Oldham Hospital For 1st Time Since Birth Sister Stella Schofield (centre) Sister Celia Harrop (right) And Nurses With The Louise's Parents Lesley Brown And John Brown Louise Brown (born 25 July 1978 In Oldham Greater Manchester Uk) Is The First Person To Be Conceived By In Vitro Fertilization Or Ivf. Louise Brown (now Mrs Wesley Mullinder) Return To Oldham Hospital For 1st Time Since Birth Sister Stella Schofield

Rouen University Hospital, France. Reproductive biology laboratory. (Photo by: Media for Medical/UIG via Getty Images)

IVF treatment. Embryo culture dish used for in vitro fertilisation (IVF).

Share With:
Translate »
783 Views