Kjo aktore do duhet t’i paguajë ish-burrit 8000 dollarë në muaj për fëmijët

Halle Berry dhe ish-bashkëshorti Olivier Martinez më në fund po përpunojnë kushtet e divorcit të tyre pas një beteje që ka zgjatur më shumë se tetë vjet.

Ish-çifti u konfliktuan për detaje të tilla si kujdestaria e djalit të tyre, financat dhe çështje të tjera. Megjithëse detajet e marrëveshjes së tyre fillimisht nuk u paraqitën në gjykatë të hapur, revista Blast mori ekskluzivisht dokumente që zbuluan detaje të reja rreth zgjidhjes së tyre.

Në veçanti, ish-çifti kanë arritur marrëveshje për kujdestarinë e djalit të tyre, Mazio, i cili është ende i mitur. Ish-çifti do të ndajnë kujdestarinë e përbashkët të djalit të tyre. Veç kësaj, aktorja do të vazhdojë të paguajë edhe shpenzimet e shkollimit përderisa do të jetë në shkollë private.

Në ushtrimin e kujdestarisë së përbashkët ligjore, secila palë duhet të konsultohet dhe të bashkëpunojë me tjetrën për arritjen e një marrëveshjeje reciproke në lidhje me çështjet që prekin shëndetin, arsimin dhe mirëqenien e Maceo-s dhe asnjëra palë nuk do të marrë vendime të njëanshme që prekin Macios”, thuhet në dokumentin e gjykatës.

“Çdo palë do ta mbajë palën tjetër të informuar për të gjitha çështjet në lidhje me shëndetin dhe/ose sëmundjen, arsimin dhe mirëqenien e përgjithshme të Mazios”-shkruhet në dokument.

Përveç kësaj, në dokumentet e gjykatës thuhet se aktorja do të vazhdojë të ketë kontrollin e pasaportës amerikane të djalit të saj, ndërsa Olivier do të ketë kontrollin e pasaportës së tij franceze.

Megjithatë, në dosjen gjyqësore theksohet se:

“Me kërkesë, pasaporta do t’i dorëzohet prindit që udhëton me Mazio. Asnjëri prind nuk do t’ia mbajë pasaportat e Mazios tjetrit nëse pasaportat janë të nevojshme.”

Vendi i vendbanimit të zakonshëm të Mazios është renditur si Shtetet e Bashkuara, ndërsa Kalifornia është renditur si shteti i tij i origjinës, i cili kërkohet të renditet nën Aktin Uniform të Juridiksionit dhe Kujdestarisë së Fëmijëve.

Dokumentet theksojnë gjithashtu se qarku i vendbanimit të Mazios është Los Angeles dhe se ai nuk mund të largohet nga qarku pa pëlqimin me shkrim të palës tjetër ose urdhër gjykate.

Kujdestaria e Mazio-s është pak më fleksibël gjatë pushimeve të shkollës dhe ajo vëren se ish-çifti “do të ketë kujdestarinë e Mazio-s në baza dy javë me/dy javë pushim”, duke shtuar, “Prindi që punon në vendin e punës do të marrë përsipër të gjitha kostot që lidhen me çdo lëvizje të Mazios drejt dhe nga vendi i tij i punës, duke përfshirë koston e mësuesve dhe dadove nëse është e nevojshme.’

Dokumentet ligjore vazhdojnë të thonë se Berry ashtu edhe Martinez: “do të bëjnë çdo përpjekje për të siguruar që të gjithë anëtarët e tjerë të familjes, miqtë dhe palët e tjera të treta të respektojnë këtë dispozitë. Asnjëra palë nuk duhet të flasë në mënyrë negative, mosrespektuese ose nënçmuese për palën tjetër në sferën publike ose në mediat sociale.”

Share With:
Translate »
77 Views