Kjo është njëra nga metodat për të trajtuar problemet e infertilitetit tek gratë

Nëse jeni përpjekur të mbeteni shtatzënë për ca kohë pa ndonjë sukses, shanset janë por mund të keni disa probleme të fertilitetit.

Lajmi i mirë është se ekzistojnë shumë mundësi për të trajtuar infertilitetin, dhe laparoskopia është një metodë e tillë që mund të përmirësojë shanset tuaja për të mbetur shtatzënë shkruan First Cry Parenting përcjell Gazeta Shneta.

Laparoskopia është një metodë pushtuese që përdoret për të diagnostikuar dhe më pas për të trajtuar problemin e infertilitetit.

Në këtë procedurë kirurgjikale, mjeku juaj mund të bëjë dy deri në tre prerje në rajonin tuaj të barkut.

Për këtë proces përdoret një laparoskop që është një instrument kirurgjikal shumë i hollë e që ka një aparat fotografik dhe dritë të vendosur në të. Kjo ndihmon mjekun të identifikojë dhe potencialisht, të korrigjojë problemin.

Kur rekomandohet një procedurë e laparoskopisë?

Një laparoskopi nuk është kursi i parë i trajtimit të infertilitetit. Mjeku juaj mund ta rekomandojë këtë pasi të provoni metoda të ndryshme të tjera ose të sugjeroni mundësi të tjera infertiliteti.

Këtu janë disa nga arsyet që mjeku juaj mund t’ju ​​këshillojë të merrni një laparoskopi diagnostikuese për infertilitetin:

– Nëse mjeku juaj dyshon për një shtatzëni ektopike, e cila është një gjendje fatale.

– Një ngjitje të legenit ose sëmundje inflamatore të legenit.

– Diagnostifikimi i endometriozës të moderuar ose të rëndë.

– Nëse përjetoni dhimbje dhe siklet gjatë marrëdhënieve intime.

– Nëse gjatë ciklit tuaj menstrual pësoni dhimbje të forta shpine dhe dhimbje barku.

Laparoskopia është një mundësi e sigurt për tu marrë parasysh kur keni probleme për të ngjizur.

Pasi të përfundojë procedura, mjeku juaj do të diskutojë shanset tuaja për të mbetur shtatzënë në mënyrë natyrale dhe opsione të tjera të lidhura me çështjen.

Share With:
Translate »
104 Views