Kjo grua është e lidhur me katër burra, pret fëmijën e saj të parë dhe thotë se gjithçka funksionon mrekullisht

Ashtu si shumë vajza që presin me padurim të bëhen nëna për herë të parë, Tory Ojeda është e ngazëllyer për shtatzëninë me vajzën e saj të parë! 20-vjeçarja me origjinë nga Florida është në një marrëdhënie polimerike me katër burra. Ojeda i tha “Barcroft Media” se ndërsa foshnja është biologjikisht me një nga partnerët e saj, ata të pestë planifikojnë ta rrisin së bashku si familje.

Megjithëse Ojeda tha se kishte marrë kritika nga anëtarët e familjes dhe miqtë për natyrën unike të marrëdhënieve të saj, ata të pestë aktualisht jetojnë së bashku dhe kanë takime prej disa vitesh. Sipas njërit prej partnerëve të Ojedës, Christopher, shtatzënia në të vërtetë ka ndihmuar familjen e tij fillimisht hezituese që të pranojë natyrën polimerike të familjes së tyre.

Të pestë jetojnë së bashku në shtëpinë e tyre në Jacksonville, Florida

Ojeda takoi partnerin e saj të parë Marc në shkollën e mesme dhe të dy filluan takimet kur ishin në shkollë të mesme. Ajo u bë polimerike pasi u dashurua me shokun e saj prej disa vitesh, Travis, vetëm disa muaj pasi filloi lidhjen me Marcin. Më vonë, Ojeda filloi të takojë miqtë e saj Ethan dhe Christopher. Pasi morën pushime së bashku në fillim të këtij viti, ajo zbuloi se ishte shtatzënë me vajzën e tyre. Ndërsa Marc është babai biologjik, Ojeda tha se ata planifikojnë ta rrisin vajzën e tyre si një familje të madhe në mënyrë kolektive. Aktualisht, të pesë jetojnë të gjithë së bashku dhe sigurohen që të flenë në shtrat me Ojedën me kohë të barabartë.

Struktura polimerike e marrëdhënies nuk vjen pa xhelozi

Ashtu si me shumë lloje të ndryshme të marrëdhënieve, xhelozia mund të jetë problem herë pas here, veçanërisht në lidhje me ndarjen e kohës në mënyrë të barabartë me Ojedën. Për dallim nga disa situata polimerike, në të cilat të gjithë partnerët kanë marrëdhënie romantike me njëri-tjetrin, partnerët e Tory-t po takohen vetëm me të dhe jo me njëri-tjetrin.

Përkundër çështjeve të xhelozisë, partnerët e Tory-t mbajnë një këndvështrim pozitiv mbi dinamikën dhe përpiqen të kenë një qasje të shëndetshme për t’u marrë me çdo konflikt që lind. Ata madje i thanë “Barcroft Media”-s natyrën e hapur polimerike të marrëdhënieve të tyre që ndihmon në frenimin e një tensioni.

Ojeda aktualisht është shtatë muaj shtatzënë dhe do të lindë vajzën e saj të parë për dy muaj. Shumë njerëz në botë kanë filluar ta marrin në konsideratë polimerinë si koncept dhe jo monogaminë. Ndërsa struktura e familjes Ojeda mund të duket e pazakontë, studimet e fundit zbulojnë se shumë njerëz në të vërtetë po shqyrtojnë të qenit jo-monogamë.

Hulumtimi i ri i paraqitur në Shoqërinë për Studimin Shkencor të Seksualitetit zbuloi se 20% e njerëzve kanë qenë në një marrëdhënie polimerike, dhe shumica e njerëzve kanë fantazuar të paktën një herë në një marrëdhënie jo-monogame. Ndërsa shumë nuk veprojnë sipas fantazive të tyre, 70% e atyre që kanë raportuar të ndjehen shumë të kënaqur me përvojën e tyre thanë se kjo tejkaloi çdo pritshmëri.

 

Share With:255 Views