Kur fillojnë gjinjtë të prodhojnë qumësht gjatë shtatzanisë

Gjinjtë tuaj janë një organ unik i natyrës njerëzore. Ato fillojnë të pjeken sapo të jeni shtatzënë kur fillojnë të rimodelojnë vetveten.

Prej 4 javësh fillon formimi i një rrjeti kompleks të kanaleve të qumështit dhe qelizave që prodhojnë qumësht, të quajtura ‘Laktocite’. Pra, si dhe krijimi i një personi të ri ju jeni duke përgatitur një furnizim të ri ushqimi gjithashtu.

Gjatë shtatzënisë gjinjtë mund të rriten deri në 46%, por sa shumë qumësht ju bëni varet nga indeksi i prodhimit të qumështit që nuk keni madhësinë e sytjenave.

Laktocitet tuaj fillojnë të punojnë në rreth 15 javë. Por cikli i prodhimit të qumështit fillon vetëm pasi fëmija juaj të lindë.

Share With:
Translate »
665 Views