“Kur kanë 3 vajza duan një djalë”: Gjinekologia zbulon se cilat gra kryejnë më shumë aborte selektive

Mjekja e njohur obstetër-gjinekologe, Enriketa Kroi foli në “Wake Up” për abortet selektive duke thënë se bëhen më së shumti nga gratë në zonat rurale, ndërsa abortet joselektive nga ato në zonat urbane.

“Gratë e zonave rurale kryejnë më shumë aborte selektive. Kur kanë 3 goca duan një djalë dhe e kundërta. Për sa i përket abortit joselektiv janë gratë në zonat urbane. Kanë një fëmijë ose 2 dhe e bën një abort.

Ndërsa zonat rurale janë me mentalitetin ku hanë 2 hanë, hanë dhe tre, por bëjnë abort selektiv për çështje gjinie”, u shpreh mjekja në “Wake Up”.

Share With:
Translate »
4992 Views