Ky infeksion gjatë shtatzënisë duhet trajtuar me kujdes në tremujorinë e dytë

Çfarë është një infeksion i traktit urinar?

Një infeksion i kësaj natyre ndodh kur bakteret nga zona jashtë trupit të një gruaje futen në uretrën e saj (në thelb traktin urinar) dhe shkaktojnë një infeksion. Gratë kanë më shumë të ngjarë të marrin infeksione urinare sesa burrat.

Anatomia femërore e bën të lehtë që bakteret nga zonat e vaginës ose rektumit të futen në traktin urinar sepse janë më afër.

Cilat janë opsionet e trajtimit?

Ju mund të ndihmoni në parandalimin e infeksioneve të traktit urinar gjatë shtatëzanisë tuaj përmes:

– Zbrazjes së fshikëzës, sidomos para dhe pas marrdhënieve intime;

– Veshja e të brendshmeve pambuk;

– Konsumimi i lëngjeve për të qenë të hidratuar dhe

– Shmagni çdo sapun të ashpër ose larje trupi në zonën gjenitale;

Shumica e infeksioneve urinare gjatë shtatëzanisë trajtohen me antibiotikë.

Nëse infeksioni ka përparuar duke dhënë një infeksion të veshkave, mund t’ju duhet të merrni një antibiotik më të fortë ose të keni një injeksion intravenoz (IV) të administruar.

Share With:
Translate »
333 Views