Linja ajrore po përgatit një zonë pa fëmijë në fluturime, pasagjerët do të paguajnë një kosto shtesë

Corendon Airlines, një linjë ajrore turke, po heton nëse pasagjerët janë të gatshëm të paguajnë më shumë për të shmangur uljen pranë fëmijëve.

Kompania po shpall shitjen e zonave vetëm për të rriturit, jo nën 16 vjeç, në fluturimet midis Amsterdamit dhe Curaçao, të cilat zakonisht zgjasin rreth 10 orë. Ideja do të zbatohet nga nëntori.

Transportuesi turk pretendon se pasagjerët që udhëtojnë pa fëmijë do të kenë një mjedis të qetë dhe prindërit nuk do të duhet të shqetësohen për fëmijët e tyre të shqetësuar që shqetësojnë bashkëpasagjerët.

Javën e kaluar, Corendon njoftoi se do të rezervojë 93 vende të rregullta dhe nëntë vende me hapësirë ​​shtesë për këmbët në zonën e të rriturve, e vendosur në pjesën e përparme të avionit të saj Airbus A350 me 432 vende. Do të vendoset një mur ose perde për të ndarë këtë pjesë nga pjesa tjetër e pasagjerëve që ndodhen pas.

Pasagjerët do të paguajnë një tarifë shtesë prej 45 euro për zonën pa fëmijë, ndërsa çmimi për sediljet me hapësirë ​​shtesë për këmbët do të jetë 100 euro.

Corendon nuk është kompania e parë që ofron një seksion pa fëmijë. Për shembull, linja ajrore Scoot e Singaporit shet një seksion për pasagjerët mbi 12 vjeç.

Share With:
Translate »
68 Views