Lodrat e reja që synojnë të rrisin fëmijë më të mirë

Ishte viti 1997 kur për herë të parë u prodhua një lodër ndryshe nga të zakonshmet. Mattel nxori në treg ??shoqen e Barbie-t: Becky-n. Becky ishte me flokë të gjata ngjyrë kafe, sy blu dhe një buzëqeshje diellore. Veçoria e Becky-t qëndronte sidomos tek karrigia me rrota në të cilën ajo ndodhej. Shumë e veçantë, sidomos për kohën.

Për herë të parë, Mattel prezantoi një person me nevoja specifike në radhët e grave e vajzave me bukuri perfekte.

Keq shumë që ky eksperiment nuk shkoi aq mirë sa duhej.

Lodrat e reja që synojnë të rritin fëmijë më

Becky, në fakt, u pengua nga e njëjta botë që e kishte krijuar atë. Ashtu siç ndodh edhe në realitet. Siç raportohet kukulla hasi në shumë probleme të aksesit: nga dyert e shtëpisë së lodrave dhe ashensori shumë i ngushtë që karroca nuk mund të hynte, deri në pamundësinë për të hyrë në makinën e Barbie-t. Kukullës i ngatërroheshin edhe flokët në karrigen me rrota dhe kishte vështirësitë në përdorimin e produkteve ‘shtesë’ të ofruara nga kompania, (përfshirë kuajt).

Lodrat e reja që synojnë të rritin fëmijë më

Thënë më thjesht: edhe në botën e përsosur të Barbie, personat me nevoja specifike nuk kishin një jetë të lehtë.

Sot po bëhen përpjekje të vazhdueshme për të prodhuar kukulla të të gjitha ngjyrave, flokëve, tipareve dhe jo vetëm kaq.

Studimet janë treguar se sjellja e të rriturve ndikohet nga stereotipet e krijuara në fëmijëri. Kështu ka lindur një projekt.

Lodrat e reja që synojnë të rritin fëmijë më

#toylikeme, shqip #kukullasiunë është në përpjekje të vazhdueshme të krijojë lodra që përfshijnë fëmijë të ndryshëm.

Kukullat me shami që përfaqësojnë fëmijë të prekur nga kanceri i tejkaluan pritshmëritë e shitjeve. Njerëzit i blenë jo vetëm për fëmijët e tyre, por edhe për bamirësi dhe ndërgjegjësim.

Share With:
Translate »
130 Views