Menstruacionet nuk ju kanë ardhur dhe testi i shtatzanisë ju rezulton negativ, çfarë duhet të dini

Nëse keni humbur një cikël menstrual, por merrni një rezultat negativ të testit të shtatzënisë, mund të shkaktojë shqetësim të pasigurt. A jeni shtatzënë? Nëse jo, atëherë pse nuk e keni arritur menstruacionin?

Së pari, mos u frikësoni. Ka disa arsye që mund të humbni një periudhë dhe të mos arrini të keni një test pozitiv të shtatzënisë – duke përfshirë një rezultat ‘të rremë negativ’ shkruan VeryWellFamily.

Shumicën e kohës, pasiguria do të zgjidhet brenda disa ditësh. Ju ose do të keni menstruacionet ose do të bëni një test tjetër dhe do të zbuloni se jeni shtatzënë përcjell Gazeta Shneta.

Këtu keni një përmbledhje të disa prej arsyeve për një test negativ të shtatzënisë kur keni humbur menstruacionet.

Test i rremë i shtatzënisë negative

Një test i rremë negativ i shtatzënisë është kur jeni shtatzënë, por testi del negativ. Arsyeja më e zakonshme për një negativ të rremë është se ju e keni realizuar testin shumë herët.

Pavarësisht se sa i ndjeshëm është testi, ju nuk do të merrni një test pozitiv të shtatzënisë në shtëpi derisa të kalojnë ditë të mjaftueshme që nga ovulimi dhe konceptimi dhe trupi juaj të ketë pasur kohë për të grumbulluar mjaftueshëm hormonin që testi mund ta zbulon.

Një tjetër shkak i mundshëm i një negativi të rremë është një test i skaduar. Ruajtja e testeve në mënyrë jo të duhur (për shembull, në një vend të lagësht ose dhe të nxehtë banjo) gjithashtu mund të shkaktojë keqfunksionim të tij.

Një tjetër arsye e pazakontë, por e mundshme për ‘një negativ të rremë’ është se ju jeni duke pritur binjakë ose më shumë. Në këtë rast, një test i rremë negativ i shtatzënisë mund të shkaktohet nga ajo që njihet si efekti i fiksimit me dozë të lartë.

Ironikisht, nivelet jashtëzakonisht të larta të hCG mund të bëjnë që një test shtatzënie të japë një rezultat të rremë negativ.

Në fund të fundit mund të duhet të bëni një test gjaku ose ultratinguj të shtatzënisë për të konfirmuar shtatzëninë. 

Share With:
Translate »136 Views