Menuja e plotë, nga e hëna në të premte çfarë do hanë fëmijët në çerdhe

Buka me gjalpë, reçeli, sultjashi apo keku, nuk do të jenë më ushqimet e zakonshme në çerdhet publike të Tiranës. Specialistët e shëndetit kanë vlerësuar se menuja e çerdheve nuk përmbante të gjitha vlerat ushqyese për mirërritjen e fëmijëve, bazuar edhe në rekomandimet e OBSH. Për këtë arsye, Ministria e Shëndetësisë në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës, ka vendosur të ndryshojnë menunë ushqimore për fëmijët nga 0-3 vjeç, duke përfshirë në të më shumë fruta dhe perime, ndërsa është hequr përdorimi i gjalpit për t’u zëvendësuar me vajin e ullirit. Më poshtë gjeni meunë për çdo ditë të javës:

 

https://www.scribd.com/document/371661488/Menu-ja-per-femijet

Share With:
Translate »
3406 Views