Mjekja tregon një nga shkaktarët e kancerit të mitrës tek te vajzat e reja

Esmeralda Thoma, toksiologe te QSUT ka treguar se duhet te beni me shume kujdes nga produktet kozmetike. Studimet e fundit tregojne se janë të rrezikshme për kancerin e mitrës apo vezoreve.

Ajo ka thene se produktet kozmetike jane te demshme per cdo gruan apo dhe per vajzat e reja.

Mjekja eshet shprehur se: “Produktet kozmetike përmbajnë metale të rënda të cilat janë shumë të rrezikshme për shëndetin e njerëzve e sidomos për shëndetin e fëmijës. Është vënë re se pas një periudhe disa vjeçare fëmijët ose femrat që kanë filluar përdorimin e produkteve kozmetike që në fëmijëri kanë rrezik dy herë më të madh për zhvillimin e kancerit të mitrës apo të vezoreve që krahasuar me femrat e tjera nuk kanë vendosur produkte kozmetike. Produktet kozmetike janë të rrezikshme dhe për ne femrat e rritura”- tha ajo.

Share With:
Translate »
95 Views