Mos i lejoni t’i konsumojnë! Këto janë ushqimet që fëmijët nuk duhet t’i hanë asnjëherë

Për fëmijët duhet treguar gjithmonë kujdes në lidhje me ushqimet që ata konsumojnë, sepse ndikojnë drejtpërdrejt në rritjen e shëndetshme të tyre. Ekspertët thonë se fëmijët nuk duhen mësuar me ushqime të shpejta apo të paketuara, ndaj duhet të jeni shumë të vëmendshëm ndaj çdo gjëje që ata hanë.

Më poshtë po ju rendisim një liste me ushqimet që fëmijët tuaj nuk duhet kurrsesi t’i konsumojnë.

Hamburger

Ky ushqim është një nga shkaqet më të mëdha të mbipeshës. Kola dhe patatet e skuqura të shoqëruara me të ndikojnë gjithashtu. Për ta mbajtur mishin e freskët për një kohë të gjatë, përdoren një numër substancash të dëmshme. Prandaj, hamburgerët janë të rrezikshëm për shëndetin e njeriut.

Patatet e skuqura

Për shkak se skuqen në temperaturë të lartë, brenda tyre formohet substanca “akrilamid”. Kur kjo substancë konsumohet për një kohë të gjatë, shkakton dëme serioze. Në veçanti, është e dobishme për fëmijët dhe gratë shtatzëna të konsumojnë pak patate të skuqura, pasi përveç kësaj ata kanë një indeks të lartë glicemik.

Sheqeri i bardhë, mielli i bardhë dhe produktet e tij

Këto ushqime, të cilat bëjnë që sheqeri në gjak të rritet papritur, shkaktojnë rënie të menjëhershme të sheqerit në gjak pas konsumimit. Si rezultat, insulina e lëshuar nga pankreasi prish ekuilibrin dhe shkakton rezistencën e insulinës si hapin e parë dhe më pas diabetin.

Hot dog

Përveçse përmban miell të bardhë dhe rrit nivelin e sheqerit në gjak, ai gjithashtu rrit rrezikun e kancerogjenëve falë suxhukut që përmban nitrat.

Haribo

Është e nevojshme t’i mbani fëmijët larg këtyre produkteve, të cilat nuk dihen saktësisht se çfarë përmbajnë. Përveç kësaj, ngjyrat e ushqimit janë shumë të dëmshme për shëndetin.

Share With:
Translate »238 Views