Ndahet nga jeta Agim Doçi, sjellim “Nënës” poezia monumentale e tij

“Nënës” është një nga poezitë më të bukura të kompozitorit të njohur Agim Doçi. Poezia trajton dashurinë e sinqertë të nënave, mbështetjen pa kushte dhe përkujdesjen e papërtuar për fëmijët e tyreËshtë një nga poezitë që i përshtaten të gjithëve, pasi të gjithë kemi ardhur në jetë nga nënat dhe padyshim dashurinë më të madhe e kemi për prindërit tanë. Për më tepër, ju ftojmë të lexoni poezinë e mëposhtme.

“Nënës”
Puthi foshnj
ën dhe e rriti!
Puthi qiellin dhe e ndriti!
Puthi plag
ën e shëroi!
Vet
ëm Nëna!

E puth ballin, çelin lule!
E puth gush
ën, me pekule!
Puth Ajo – inati ulet
Ve
ç nga Nëna!

Themi Nënë
kur na therr zemra
!
Dhe kur s’
është buzëqesh ndëëndrra!
Se 
është nënë e Dashurive
mal nga dhembja.

Nina nana na përkundi
dor
ë e saj e bardhë si pëllumbi!
Ve
ç nga Zoti dhe nga Nëna
çelet Jeta!

Hapi i saj i lehtë si një flutur
kur ke dhembje vjen i pari…
Z
ëri i saj aq shumë i bukur
zgjon t
ë vdekurin nga varri!

Share With:
Translate »
65 Views