Nënat shpenzojnë 97 orë në javë për detyrat e prindërimit, ekuivalente me një punë me pagë 6-shifrore

Nëse nënave do t’u kërkohet të bëjnë një shpallje pune për të qenë ‘nënë’, pas rezultateve të një sondazhi të fundit, mund të duket kështu:

Tani punësimi! Punë nga shtëpia! Pozicioni kërkon aftësi të fortë për të kryer shumë detyra. Aplikanti i suksesshëm do të jetë në gjendje të planifikojë dhe të përgatisë vakte ushqyese, duke ruajtur malet me rroba të pastra. Ajo mund të ofrojë seanca tutoriale, infermierie, këshillimi dhe terapie sipas nevojës.

Përveç kësaj, aplikantët duhet të jenë të disponueshëm për aktivitete të ndryshme të planifikimit të ngjarjeve, duke përfshirë festat e ditëlindjeve.

Pozicioni përfshin të qëndruarit të përditësuar për të gjitha praktikat e rekomanduara të zhvillimit të fëmijës, por pa u kufizuar në zemërimin e tërbuar dhe ngathtësinë e adoleshentëve.

Gjumi dhe ngrënia nuk garantohet për punonjësit. Aplikanti duhet të ketë patentë shoferi të vlefshëm ose të organizojë transport të besueshëm. Prisni të punoni mesatarisht 97 orë në javë për 52 javë në vit.

Po, amësia përfshin një listë përgjegjësish që mund të vazhdojnë pafundësisht, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas një sondazhi me 2000 nëna që rrisin fëmijë të moshës shkollore (nga 5 deri në 18 vjeç), nënat shpenzojnë gati 100 orë në javë për detyrat e prindërimit – edhe nëse kjo do të thotë të sakrifikojnë gjumin dhe “kohën time”.

Ku e ndajnë nënat kohën shtesë për këtë punë masive? Më shumë se gjysma e të anketuarve (53 përqind) raportuan se sakrifikuan gjumin për fëmijët e tyre, ndërsa 47 përqind rregullisht heqin dorë nga takimet, hobitë dhe kohën me miqtë.

Pavarësisht nga kërkesat ushqimore të punës, sondazhi zbuloi se nënat shpesh merren me nevojat e fëmijëve të tyre më shumë sesa të vetës.

Rreth 3 në 5 të anketuar (62 përqind) thonë se hanë shpesh në arrati, 53 përqind pranojnë se kanë vështirësi për të ngrënë vakte ushqyese për shkak të kërkesave të orarit të tyre.

Ndërsa nënat priren të injorojnë nevojat e tyre, sondazhi zbuloi se ato ende sigurohen që fëmijët të hanë ushqime të shëndetshme.

Ku shkon koha? Në një ditë të zakonshme, nënat thonë se shpenzojnë 46 minuta duke përgatitur ushqim për fëmijët e tyre, 44 minuta duke larë rrobat e tyre dhe 29 minuta duke krijuar vepra arti dhe vizatime me fëmijët.

Shtojini kësaj edhe kohën e shpenzuar si shofer, nxitës i tifozëve, tutor dhe terapist, dhe nuk kërkon shumë kohë për të grumbulluar shumë më tepër orë sesa një punë me kohë të plotë.

Studiuesit zbuluan se një punë e tillë do të paguhej me një pagë të bukur gjashtëshifrore: 100,460 dollarë në vit nëse nënat do të paguheshin për punën e tyre si prindër. Dhe kjo përkundër faktit se 70 për qind e nënave të anketuara ende punojnë me kohë të plotë ose të pjesshme.

“Me sasinë e kohës që nënat shpenzojnë duke u kujdesur për fëmijët e tyre, nuk është çudi që ato nuk lënë kohë për veten e tyre”.

Share With:
Translate »
27 Views