Ngërçet e implantimit të shtatzënisë manifestohen me këto shenja fillestare

Nëse keni qenë ndonjëherë shtatzënë ose jeni përpjekur të mbeteni shtatzënë në të kaluarën, mund të keni dëgjuar për ngërçe të implantimit. Por kur saktësisht, ndodh ky lloj ngërçi dhe pse?

Së pari, le të shqyrtojmë një mësim të shpejtë të biologjisë. Kur ovuloni, një nga vezoret tuaja lëshon një vezë në tubat tuaj fallopiane; nëse ndodh që të keni marrdhënie deri në tre ditë para ose brenda 24 orëve pas këtij çlirimi, ka një mundësi që veza të fekondohet me spermatozoidë.

Kur kjo të ndodhë, veza e fekonduar rishtas vendoset në rreshtimin e mitrës tuaj, duke bërë një ‘shtëpi të këndshme për vete’.

Ndjesia e ngërçeve është e ndryshme nga një grua në tjetrën, por në shumicën e rasteve ato ndjehen si ngërçe të lehta – tek disa gra këto dhimbje shkaktojnë një ndjesie shpimi gjilpërash ose tërheqjeje shkruan Very Well Family.

Zakonisht, ndjesitë mund të ndihen në pjesën e poshtme të shpinës, në pjesën e poshtme të barkut, apo edhe në zonën e legenit.

Kur ndodhin ato?

Çdo cikël menstrual ka një gjatësi të ndryshme dhe një vezë e sapo fekonduar mund të zgjasë nga gjashtë deri në dhjetë ditë pas ovulimit për tu implantuar në mitrën tuaj.

Pra, është e vështirë të thuash saktësisht se cila mund të jetë dritarja juaj personale e kohës për të përjetuar ngërçe të implantimit.

Në përgjithësi, nëse keni një cikël të rregullt menstrual, mund të prisni të ndjeni ngërçe të implantimit rreth 4 deri në 8 ditë para se të planifikohet të shfaqet periudha juaj e ardhshme.

Shumë gra nuk e kuptojnë se po përjetojnë ngërçe implantuese sepse do të fillojnë periudhën e tyre menstruale brenda javës së ardhshme; ato i mendojnë ngërçet e tyre të lehta si simptoma premenstruale, transmeton Gazeta Shneta.

Ja ku gjërat bëhen vërtet të ndërlikuara. Shenjat e hershme të shtatzënisë mbivendosen shumë me simptomat premenstruale!

Mund të jetë e vështirë të thuash saktësisht se çfarë po ndodh, pasi që të dy skenarët shpesh shkaktojnë lodhje, ndryshime humori dhe gjoks të lënduar.

Jini të durueshëm (edhe pse është e vështirë!) Sepse në këtë pikë të ciklit tuaj, leximi shumë i thellë i simptomave tuaja mund të çojë në stres, ankth ose zhgënjim të panevojshëm.

Share With:
Translate »
74 Views