Ngrënia e shegës gjatë shtatzënisë – A është e sigurt?

Gjatë shtatzënisë, një grua duhet të zgjedhë ushqime që i ndihmojnë asaj të plotësojë kërkesat e saj ushqyese.

Nëse jeni duke pritur një fëmijë, është e rëndësishme që të hani fruta të shëndetshme. Ushqimi i frutave të shëndetshëm si shega do t’ju ofrojë lëndë të ndryshme ushqyese gjatë shtatzënisë shkruan parenting.firstcry

Ju mund ta përfshini këtë frut në dietën tuaj që nga tremujori i parë i shtatzënisë pasi ushqyesit e siguruar nga ky frut do të ndihmojnë në zhvillimin e foshnjës tuaj.

A është e sigurt të hani shegë gjatë shtatzënisë?

Shumë mjekë dhe nutricionistë thonë se nuk ka asgjë të keqe në ngrënien e farave të shegës ose pirjen e lëngut të shegës gjatë shtatzënisë. Nuk ka asnjë provë mjekësore për të njëjtën, por nuk ka asnjë incident ose provë që të tregojë se ngrënia e shegëve gjatë shtatzënisë mund të jetë e dëmshme.

Askush nuk duhet të konsumojë ekstrakte, por lëngu është i sigurt për t’u konsumuar. Lëngu i shegës ka mijëra lëndë ushqyese për të ofruar plus që mund të ngop dëshirat tuaja të ëmbla në një farë mase, ndërkohë duke ju mbajtur të hidratuar.

Gjithashtu ai mund të parandalojë aneminë me mungesë hekuri dhe e mban të shëndetshëm sistemin tretës.

Share With:337 Views