Palpitacionet e shpejta të zemrës në shtatzëni, shkaqet dhe çfarë duhet të dini

Trupi juaj kalon nëpër shumë ndryshime gjatë shtatzënisë. Hormonet e shtatzënisë dhe një mitër në rritje shkaktojnë një sërë simptomash të njohura të procesit, siç janë sëmundja e mëngjesit, lodhja dhe urinimi i shpeshtë.

Por, shtatzënia mund të ndikojë gjithashtu në zona të tjera të trupit tuaj si sistemi i qarkullimit të gjakut (furnizimi i zemrës me gjaku tuaj) shkruan Very Well Family përcjell Gazeta Shneta.

Studimet tregojnë se palpitacionet e zemrës janë të zakonshme në shtatëzani. Disa gra përjetojnë palpitime të zemrës për herë të parë gjatë shtatzënisë. Të tjerat i marrin para se të mbesin shtatzënë, dhe vazhdojnë t’i ndjejnë gjatë gjithë shtatzënisë.

Palpitimet e zemrës gjatë shtatzënisë zakonisht janë të padëmshme, por ato ndonjëherë mund të jenë shenjë e një problemi.

Ja çfarë duhet të dini për simptomat, shkaqet, trajtimin dhe ndërlikimet e palpitacioneve të zemrës gjatë shtatzënisë.

Simptomat

Palpitimet e zemrës janë një ndjesi ose ndjenjë që zemra juaj nuk po rrah normalisht. Ju mund të bëheni të vetëdijshëm për rrahjet e zemrës tuaj dhe të ndjeheni sikur zemra juaj është:

– Në gara ose rreh shumë shpejt;

– Ndonjëhere ka vetëm rënie;

– Rrahjet kalimtare;

– Duke mos rrahur në një ritëm të rregullt;

– Mund të ndjeni palpitacione në gjoks, por edhe qafë dhe fyt.

Zemra juaj punon më shumë gjatë shtatzënisë, kështu që ju mund të përjetoni palpitacione sepse:

– Ju mbani peshë shtesë.

– Zemra juaj duhet të pompojë 40% deri 50% më shumë gjak.

– Zemra juaj rreh deri në 25% më shpejt.

Sidoqoftë, palpitacionet e zemrës mund të kenë shkaqe të tjera si:

– Anemia (nuk mjaftojnë qelizat e kuqe të gjakut).

– Angazhimi me stërvitje të shumta.

– Sasia e madhe e kafeinës;  – Stres apo ankth;

– Dehidratim ; – Një tiroide tepër aktive. /

Share With:
Translate »
30 Views