Përfitimet e lojës me kukulla, pse mund të jetë e mirë edhe për djemtë!

Fëmijët kanë një nevojë thelbësore për të tkurrur botën e madhe, të zhurmshme, kaotike që ne jetojmë në një madhësi të menaxhueshme, në mënyrë që ata të mund të testojnë idetë e tyre në situata të përditshme, dhe këtë e ka thënë jo më pak se një profesor psikologjie në Universitetin Yale.

Ne e dimë se fëmijët tanë emërtojnë kukullat e tyre, flasin me ta, kujdesen për to dhe e trajtojnë kukullën pak a shumë si një pjesë të njerëzve të tyre të botës reale. Ne gjithashtu përdorim kukulla për të devijuar çdo gjë, flasim për lëndimin (shih kukulla po qan), diskutojmë çështje të rëndësishme si imazhi i trupit, prekja e sigurt dhe prekja e keqe dhe në përgjithësi si një zëvendësues për veten tonë.

Në dy dekadat e ardhshme, inteligjenca emocionale ose EQ do të jenë jetike për sukses, leximi i emocioneve është po aq i rëndësishëm sa leximi i një memorandumi, veçanërisht kur kemi të bëjmë me njerëz.

Kur fëmijët përdorin lodra të shtirura dhe krijojnë situata ose plotësojnë bashkëmoshatarët, ata po mësojnë për komunikimin, ndjeshmërinë dhe zgjidhjen e problemeve gjatë rrugës. Këto janë disa nga arsye bazë pse fëmijët, djem apo vajza, duhet të luajnë me kukulla, për të përfituar të gjitha benefitet që sjellin ato.

Share With:
Translate »
29 Views